Hakkımızda

Kariyer merkezleri, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisine bağlı, üniversitelerin uygulama ve araştırma merkezi olarak kurulmuşlardır. Kariyer merkezlerinin en temel amacı; üniversite öğrenci adayları, öğrencileri, mezunları ve çalışanlarının kariyer planlama ve geliştirme yetkinliklerinin iyileştirilmesini sağlamaktır.

Merkezin amaçları şunlardır:
a) Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrenci adayları, öğrencileri, mezunları ve çalışanlarının yetenek, bilgi, beceri, ilgi ve istekleri ile Üniversitenin ve Türkiye’nin koşul ve ihtiyaçları doğrultusunda kariyer planlama ve geliştirme yetkinliklerinin iyileştirilmesini sağlamak.

b) Üniversitede, öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam imkânlarını artırmak amacıyla
mesleki gelişimlerine katkı sağlamak.

c) Bölgedeki işletmelerin verimlilik ve sürdürülebilirlik çabalarına destek olmak.

ç) Üniversitenin tercih edilebilirliğini arttırmak.

d) Üniversitenin faaliyetlerini ve birikimlerini ilgili yerli ve yabancı kuruluşlara aktararak bu kuruluşların gelişmelerine ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak.