KOSGEB e-Akademi Sistemi

KOSGEB uzaktan eğitim sisteminde Girişimcilik eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş modeline dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlenen eğitim programıdır.

Eğitimin Amacı ve Gerekçesi

Geleneksel Girişimci Eğitiminin Amacı

Geleneksel Girişimci Eğitimi, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konusunda bilgi sahibi olmaları, bu süreçte rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve iş fikirlerine yönelik iş modelini hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla sağlanır. Bu eğitimi hem geleneksel sektörlerde işyeri açmak isteyen girişimciler hem de İleri Girişimci Eğitimine katılmak isteyen girişimcilere yöneliktir.

“Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ne kaydınızı  tamamladığınızda aşağıdaki kuralları kabul etmiş olacaksınız!!!

“İleri Girişimcilik Eğitimi’ne kayıt olabilmek için “Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” sertifikası alınması zorunludur.

Derse kaydınız 3 ay sonra silinecektir. Bu zaman zarfında eğitimi tamamlamamanız durumunda dersleri baştan yeniden almanız gerekmektedir.

Derslerin tamamlanmasından sonra Edevlet ( https://edevlet.kosgeb.gov.tr ) üzerinden “Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Sorgulama” kısmından belgenize ulaşabilirsiniz. E-devlet sisteminde sertifikanızı görmeden herhangi bir hak iddia edemezsiniz.

Teknik sorunlar veya internet sorunları gibi nedenlerden sertifikanın oluşmaması durumunda akademi@kosgeb.gov.tr eposta adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

“İleri Girişimcilik Eğitimi’ne katılmak için ayrıca bilgilendirme epostası gönderilmeyecektir. Geleneksel girişimcilik Eğitimini tamamladıktan sonra “İleri Girişimcilik Eğitimi’ne katılım linki aktif olacaktır.

360 gün sonra sistemdeki bütün log kayıtlarınız silinecektir. 360 gün sonra sistemde herhangi bir inceleme yapılamayacaktır.

Bilgilerinize…

İleri Girişimci Eğitiminin Amacı

İleri Girişimci Eğitimi yenilikçi, orta yüksek/ileri teknoloji düzeyindeki sektörler ile imalat sektöründe faaliyet gösterecek girişimcilerin ihtiyaç duyabilecekleri bilgilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. “İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosu’nda yer alan sektörlerde işyeri açarak, ülkemizin küresel piyasalarda rekabet edebilmesine olanak sağlayacak, ihracat kabiliyeti olan, istihdam potansiyeli yüksek, marka değeri oluşturabilecek, yenilikçi ve teknoloji alt yapısına sahip sektörlerde yer alan işletmelerin sayısının artırılmasını hedefleyen İleri Girişimcilik Programına başvurmak isteyen girişimcilere yönelik olarak hazırlanmıştır.

NEREDEN BAŞLAMALIYIM DİYENLER SİSTEM KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.