STAJ SEFERBİRLİĞİ KAPSAMINDA STAJ TEKLİFİ ALAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenmekte olan Staj Seferbirliği programında başvurular, değerlendirmeler tamamlanmış olup artık öğrencilerimiz devlet kurumlarından veya özel kurumlardan staj teklifleri almaya başlamışlardır.

Öğrencilerimize staj teklifi geldiğinde sistemde bulunan telefon numaralarına sms gönderilmektedir. Yine de öğrencilerimizin sık sık sistemi kontrol ederek teklif alıp almadıklarını kontrol etmeleri önemlidir.

Staj teklifi alan öğrencilerimizin teklifteki stajı yapmak istemeleri halinde yapmaları gerekenler şunlardır:

kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden üyelik bilgileriniz ile giriş yaparak gelen teklifi kabul ediniz. Staj teklifi geldikten sonra belirli bir süre içerisinde teklifi kabul etmeleri gerekmektedir. Süresi geçen teklifler reddedilmiş sayılacaktır.

Eğer yapacağınız staj fakültenizde yaptığınız zorunlu bir staj ise gelen iş teklifi doğrultusunda yapacağınız stajın fakülteniz tarafından kabul edileceğine emin olun.

Kabul ettiğiniz başvuruda işveren staj sorumlusu iletişim bilgileri bulunmaktadır. Bu bilgileri kullanarak işveren staj sorumlusu ile iletişime geçiniz. İletişim amacı ile sistemde ilgilinin e-posta ve telefon bilgileri verilmiştir.

Sistemde işverenin staj için belirlediği tarih aralığı gözükmektedir. Bu tarih aralığı 20 iş günü veya uzun bir aralık olabilmektedir. Bu sebeple işveren staj sorumlunuz ile iletişime geçip stajınızın tarihlerini kesinleştiriniz.

İşverenden üniversitenizin sigorta girişinizi yapması ve fakülteniz tarafından stajınızın kabul edilmesi için bilgilerinizin ve staj tarihlerinizin açık olarak belirtildiği “Staja Kabul Belgesi” veya yine bu bilgilerin açıkça bulunduğu bir evrak talep edin. Bazı işverenlerde veya bazı bölümlerde öğrencilerimizin staj yapmaları için farklı evraklar da talep edilmektedir. İstenilen evrakları eksiksiz şekilde hazırlayıp ilgili işverene ve birimlere teslim etmelisiniz.

Bazı kamu kuruluşları evrakları elden teslim etmek veya e-posta göndermek yerine elektronik belge yönetim sistemleri ile üniversitelere ulaştırmaktadır. Bu durumda fakültelerinize evrakların EBYS ile ulaştırılacağını bildiriniz.

Biriminiz öğrenci işleri sorumlusu ile iletişime geçiniz ve stajınızın kabul edildiğini, staj evraklarının teslim edildiğini ve evraklarda belirtilen tarihler arasında staj yapacağınızı belirterek gerekli işlemlerin yapılmasını (sigorta girişlerinin yapılması ve gerekli olan diğer işlemler) talep ediniz.

Staj teklifini reddedecekseniz:

kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden üyelik bilgileriniz ile giriş yaparak gelen teklifi reddet tuşuna basın. Teklifi reddetmenizin sebebini soran bir ekran karşınıza çıkacaktır burada teklifi reddetmenizin sebebini yazarak staj teklifini reddedebilirsiniz.